Vinozym® Process

Imbunatateste procesul extractiei pentru vinuri cu scurta maturare

Potenteaza procesul tau de extractia cu noua enzima de la Novozymes: Vinozym® Process. Aceasta solutie enzimatica purificata a fost special dezvoltata pentru a completa metodele moderne de extractie si a imbunatati eficienta procesului in productia vinurilor scurt maturate, rosii, albe si roze.

 

Beneficii
Mareste debitul si randamentul sucului, reduce sedimentul grosier
Creste randamentul sucului cu 5-10% si reduce volumul sedimentului grosier cu pana la 50%. Scurteaza procesul tau de productie cu Vinozym® Process, si optimizeaza capacitatea echipamentului tau existent si genereaza castiguri de productivitate.

 

Imbunatateste culoarea si continutul taninic
Produce vinuri cu pana la 10% crestere a intensitatii culorii, cu pana la 50% mai multi tanini si o imbogatire a aromei si corpolentei cu Vinozym® Process. Enzima estepurificata FCE, imbunatatind calitatea vinului vostru inlaturand dezvoltarea de arome nedorite in timpul si dupa fermentatie.

 

Reduce costurile limpezirii
Vinozym® Process reduce vascozitatea si turbiditatea cu pana la 90% -chiar si in cazul musturilor albe dificile ca Semillon sau a musturilor rosii termotratate.

 

Crestere generala a randamentului

Fig. 1. Vinozym® Process creste randamentul general al vinului in cazul strugurilor Cabernet, Merlot, si Semillon (teste la scara pilot in conditii de crama: fermentatoare rotative).

 

Cresterea intensitatii culorii

Fig. 2

 

Cresterea fenolica totala

Fig. 3.

 

Figurile 2 si 3. Vinozym® Process creste culoarea si extractia polifenolica pentru vinuri rosii (teste la scara pilot in conditii de crama: fermentatoare rotative). Masuratorile au fost efectuate la sfarsitul FA.

 

Parametrii tehnici
Enzima se aplica in zdrobitorsau in bena de transport inainte de presare pentru albe, sau in timpul umplerii tancului pentru rosii. Pentru tehnicile cu tratamente termice ca eliberarea rapida, termovinificarea sau macerarea finala la cald, enzima trebuie adaugata cand temperatura este sub 55°C. SO2 nu afecteaza activitatea enzimei.

 

Timpul de contact
Enzima este activa cu cat este adaugata mai repede pe struguri sau in must. Cand utilizati enzimele pe struguri in zdrobitor, ele continua sa actioneze in timpul umplerii presei si in timpul ciclului de presare. Pentru vinurile rosii, sunt suficiente in medie 3-4 zile pentru atingerea unei bune extractii (must, culoare si taninuri). Pentru vinurile albe este necesar o medie de 3-4 ore pentru eliberarea sucului.

 

Doza: 3-4 g/100 kg struguri.

 

Mai multe detalii gasiti in sectiunea LAMOTHE-ABIET de pe acest site.