Mai mult din fructele bune
Schimbarile conditiilor climatice cauzeaza deficit de materii prime, ceea ce duce la cresteri de pret a produselor de buna calitate. Novoshape® de la Novozymes este o pectin-esterazapura care maximizeaza folosirea fructelor materie prima si mentine integritatea ridicata a fructului si proprietatile sale reologice in timpul procesarii.
Principalele beneficii
• Randament ridicat al prelucrarii fructelor de buna calitate,
• Cresterea retentiei de suc,
• Imbunatatirea proprietatilor reologice.
Beneficii aditionale
• Necesar redus de texturanti; Novoshape® actioneaza asupra pectinei si mineralelor fructului,
• Fara conservanti,
• Proprietatile organoleptice sunt protejate.
Cum actioneaza Novoshape®?
Novoshape® este pectin-esteraza pura care de-esterifica pectinele inalt metilate ale fructului. Aceasta da pectinelor o sensibilitate marita la calciu. In prezenta de suficienti ioni de Ca2+ se formeaza o matrice tridimensionala de gel care conduce la o pastrare puternica a formei, aspect final si gust imbunatatite.
Pentru a se atinge rezultate optime, urmatoarele trebuie luate in considerare:
• Calitatea fructelor,
• Disponibilitatea de Ca2+ (sau din fruct sau adaugat),
• Aciditatea sau pH fructului (un pH redus conduce catre o rapida formare a gelului).
Cresterea umiditatii retinute
Cu Novoshape beneficiati de o retentie ridicata a sucului si o semnificativa micsorare a pierderilor de lichid. Bazat pe rezultate tipice, capsunile tratate cu Novoshape asigura cu 25% randament mai mare – ceea ce reprezinta o economie de aproximativ 350USD pe tona de materie prima.
Umiditate retinuta | Pierdere de lichid | |
Capsuni netratate | 60% | 40% |
Capsuni tratate cu Novoshape® | 85% | 15% |
Imbunatatirea proprietatilor reologice:
Preparate din fructe
Fructele tratate cu Novozymes Novoshape® - in preparate din fructe – au o textura mai buna
Cresterea retentiei de apa
Dulceata
Fructele tratate cu Novozymes Novoshape® - in dulceturi – au o tarie a gelului fara sinereza.