Produse functionale

Unt si creme de unt
Functionalitate/AvantajProduse Danisco
Acidifierea si formarea aromei
Unt din smantana neacidifiata
Culturi pentru maia
Medii de cultura
Culturi concentrate
Acidifierea si aroma
Unt din smantana acidificata
Culturi CHOOZIT™ pentru branzeturi
ColorareRocou
 
Branza albastra (tip Roquefort)
Functionalitate/AvantajProduse Danisco
CoagulareCheag lichid Carlina
Marzyme®
Calciol
Fermentare
Acidifiere si formare aroma
Culturi CHOOZIT™ pentru branzeturi
Medii pentru culturi de maiele
Fermentare optimizata
Medii VIS-START®
Culturi pentru maiele
Formarea ochiurilor de fermentareCulturi CHOOZIT™ pentru branzeturi
Extinderea duratei de pastrare
Impiedicarea dezvoltarii drojdiilor si mucegaiurilor
Cresterea sigurantei/Reducerea riscurilor infectiei cu Listeria
Natamax® Antimicrobian natural
HOLDBAC™ Culturi de protectie
 
Branza Ceddar
Functionalitate/AvantajProduse Danisco
CoagulareCheag lichid Carlina
Marzyme®
Calciol
Fermentare
Acidifiere
Culturi CHOOZIT™pentru branzeturi
Definirea aromei si gustuluiCulturi CHOOZIT™ pentru branzeturi
FLAVOGARD®
Savorase®
Intensificarea aromei
Innobilarea produsului finit
Accelase®
Medii de crestere si culturi pentru maieleMedii VIS-START®
Culturi pentru maiele
Extinderea duratei de pastrare
Impiedicarea dezvoltarii drojdiilor si mucegaiurilor
Natamax® antimicrobian natural
MicroGARD™

Branzeturi tari
Functionalitate/AvantajProduse Danisco
CoagulareCheag lichid Carlina
Marzyme®
Calciol
Acidifiere
Realizarea texturii, aromei si aspectului exterior.
Culturi CHOOZIT™ pentru branzeturi
Medii pentru culturi de maiele
Fermentare optimizata
Medii VIS-START®
Culturi pentru maiele
Intensificarea aromei
Innobilarea produsului finit
Accelase®
Definirea aromei si gustuluiCulturi CHOOZIT™ pentru branzeturi
Extinderea duratei de pastrare
Impiedicarea dezvoltarii drojdiilor si mucegaiurilor
Natamax® antimicrobian natural
 
Branzeturi semitari, tip cascaval
Functionalitate/AvantajProduse Danisco
CoagulareCheag lichid Carlina
Marzyme®
Calciol
Fermentare
Acidifiere
Formarea texturii, aromei si ochiurilor de fermentare
Realizarea aspectului exterior, aromei si texturii
Culturi CHOOZIT™ pentru branzeturi
Medii de crestere si culturi pentru maieleMedii VIS-START®
Intensificarea aromei
Innobilarea produsului finit
Accelase®
Definirea aromei si gustuluiCulturi CHOOZIT™ pentru branzeturi
Extinderea duratei de pastrare
Impiedicarea dezvoltarii drojdiilor si mucegaiurilor
Natamax® antimicrobian natural
 
Branzeturi cu pasta moale maturate
Functionalitate/AvantajProduse Danisco
CoagulareCheag lichid Carlina
Marzyme®
Calciol
Acidifiere si formarea aromei
Formarea cojilor si a compusilor de aroma
Culturi CHOOZIT™ pentru branzeturi
AcidifiereMedii VIS-START®
Consistenta produselor cu procent mic de grasimiGRINDSTED® Stabilizatori
Extinderea duratei de pastrare
Impiedicarea dezvoltarii drojdiilor si mucegaiurilor
Impiedicarea dezvoltarii drojdiilor si mucegaiurilor
Natamax® antimicrobian natural
HOLDBAC™ Culturi de protectie
 
Branzeturi cu pasta moale nematurate
Functionalitate/AvantajProduse Danisco
CoagulareCheag lichid Carlina
Marzyme®
Calciol
Fermentare
Acidifiere si formare de aroma
Culturi CHOOZIT™pentru branzeturi
Optimizarea texturii si stabilizarea structurii (consistenta, textura, cremozitate, stabilitate)®GRINDSTED® BK
Stabilizatori
GRINDSTED® Caragenan
GRINDSTED® Alginat
GRINDSTED® LBG
GRINDSTED® Guma Guar
GRINDSTED® Guma Xantan
Efect probiotic in produsul finitHOWARU™ Probiotice
Acidifiere
Medii de crestere si culturi pentru maiele
Medii VIS-START®
Culturi pentru maiele
Extinderea duratei de pastrare
Impiedicarea dezvoltarii drojdiilor si mucegaiurilor
Cresterea sigurantei/Reducerea riscului infectiei cu Liseria
Natamax® antimicrobian natural
HOLDBAC™ Culturi de protectie
MaieleLitesse® Polidextroza
Definirea aromei si gustuluiArome de branza, frisca, nuci, fructe
 
Branzeturi cu pasta filata
Functionalitate/AvantajProduse Danisco
CoagulareCheag lichid Carlina
Marzyme®
Calciol
Fermentare
Acidifiere
Culturi CHOOZIT™ pentru branzeturi
Medii de crestere si culturi pentru maiele
Fermentatie optimizata
Medii VIS-START®
Culturi pentru maiele
Randament sporitGRINDSTED® Stabilizatori
GRINDSTED® CH Caragenan
Extinderea duratei de pastrare
Impiedicarea dezvoltarii drojdiilor si mucegaiurilor
Natamax® antimicrobian natural
 
Branzeturi topite
Functionalitate/AvantajProduse Danisco
Textura optimizata si structura stabilizata (consistenta, cremozitate, structura)
Controlul procesului de topire
GRINDSTED® Caragenan
GRINDSTED® Alginat
GRINDSTED® Stabilizatori
DIMODAN® Monogliceride distilate
Definirea aromei si gustuluiArome de branza, frisca si lapte
Imbunatatirea gustuluiSavorase®
 
Produse cremoase
Functionalitate/AvantajProduse Danisco
Textura optimizata si structura stabilizata (stabilitatea emulsiei, vascozitate, stabilizarea structurii spumoase, consistenta, cremozitate)
Stabilitatea la depozitare, congelare-decongelare
Controlul incorporarii aerului
GRINDSTED® WP Emulsifianti si stabilizatori
GRINDSTED® LACTEM Esterii acidului lactic
DIMODAN® Monogliceride distilate
PANODAN® DATEM
GRINDSTED® Caragenan
CREMODAN® MOUSSE Emulsifianti si stabilizatori
MaieleLitesse®
Impiedicarea cresterii bacteriilor Gram pozitive de alterare
Extinderea valabilitatii
Nisaplin® antimicrobian natural
MicroGARD™
Impiedicarea dezvoltarii drojdiilor si mucegaiurilor
Extinderea valabilitatii
Natamax® antimicrobian
MicroGARD™
Definirea aromei si gustuluiArome de lapte, smantana, lapte condensat, miere, fructe, ciocolata, caramel, cafea si nuci
 
Bauturi lactate cu pH scazut
Functionalitate/AvantajProduse Danisco
Stabilizarea proteinelor
Vascozitate optimizata si consistenta
GRINDSTED® AMD Pectina
GRINDSTED® Stabizatori
Acifierea si formarea aromeiCulturi YO-MIX™ pentru iaurt
Culturi CHOOZIT™ pentru branzeturi
Formarea de alcool, CO2 si compusi de aromaGama Kefir
Medii de crestere si culturi pentru maiele
Fermentare optimizata
Medii VIS-START®
Efect probiotic in produsul finitHOWARU™ Probiotice
Impiedicarea cresterii bacteriilor Gram pozitive de alterare.
Extinderea duratei de pastrare
Nisaplin® antimicrobian natural
HOLDBAC™ Culturi de protectie
MicroGARD™
Impiedicarea dezvoltarii drojdiilor si mucegaiurilor
Extinderea duratei de pastrare
Nisaplin® antimicrobian natural
HOLDBAC™ Culturi de protectie
MicroGARD™
Definirea aromei si gustuluiVanilie, miere si diferite arome de fructe
 
Bauturi lactate cu pH neutru
Functionalitate/AvantajProduse Danisco
Stabilizarea emulsiei
Prevenirea separarii grasimii si prevenirea sedimentarii
Controlul consistentei si vascozitatii
RECODAN™ Emulsifianti si Stabilizatori
GRINDSTED® CL Caragenan
GRINDSTED® Guma Xantan
Continut redus de calorii
Indulcire controlata
Fructofin® Fructoza
Impiedicarea cresterii bacteriilor Gram pozitive de alterare
Extinderea valabilitatii
Nisaplin® antimicrobian natural
MicroGARD™
Impiedicarea dezvoltarii drojdiilor si mucegaiurilor
Extinderea duratei de pastrare
Natamax® antimicrobian natural
MicroGARD™
Definirea aromei si gustuluiVanilie, ciocolata, caramel, cafea, miere, nuci diverse fructe Commonsense TM Arome si aromatizanti
 
Deserturi aerate
Functionalitate/AvantajProduse Danisco
Optimizarea texturii si stabilizarea structurii (consistenta, textura, cremozitate, stabilitate)
Controlul incorporarii aerului
GRINDSTED® PF Stabilizatori
CREMODAN® MOUSSE Emulsifianti si stabilizatori
GRINDSTED® CL Caragenan
GRINDSTED® Alginat
GRINDSTED® Pectina
GRINDSTED® LBG
GRINDSTED® Guma Xantan
GRINDSTED® LACTEM Esterii acidului lactic
DIMODAN® Monogliceride distilate
Impiedicarea cresterii bacteriilor Gram pozitive de alterare
Extinderea duratei de pastrare
Nisaplin® antimicrobian natural
MicroGARD™
Impiedicarea cresterii drojdiilor si mucegaiurilor
Extinderea duratei de pastrare
Natamax® antimicrobian natural
MicroGARD™
MaieleLitesse® Polidextroza
Continut redus de calorii
Indulcire controlata
Fructofin® Fructoza
Xylitol, xilitol
Definirea aromei si gustuluiVanilie, lapte, frisca, ciocolata, fructe, miere, toffee, cafea, nuca, caramel
Commonsense™Arome si aromatizanti
 
Deserturi neaerate
Functionalitate/AvantajProduse Danisco
Optimizarea texturii si stabilizarea structurii (intarirea gelului, consistenta, textura, cremozitate, stabilitate, controlul vascozitatii umpluturilor,tixotropia pentru produsele multistrat)
Claritate (inghetata de fructe)
GRINDSTED® PF Stabilizatori
CREMODAN® Emulsifianti si stabilizatori
GRINDSTED® CL Caragenan
GRINDSTED® CP Caragenan
GRINDSTED® CW Caragenan
GRINDSTED® Alginat
GRINDSTED® Pectina
GRINDSTED® LBG
GRINDSTED® Guma Guar
GRINDSTED® Guma Xantan
MEYPRODOR®
Impiedicarea cresterii bacteriilor Gram pozitive de alterare
Extinderea valabilitatii
Nisaplin® antimicrobian natural
MicroGARD™
Impiedicarea cresterii drojdiilor si mucegaiurilor
Extinderea duratei de pastrare
Natamax® antimicrobian natural
MicroGARD™
MaieleLitesse® Polidextroza
Continut redus de calorii
Indulcire controlata
Fructofin® Fructoza
Xylitol, xilitol
Definirea aromei si gustuluiVanilie, lapte, frisca, ciocolata, fructe, miere, toffee, cafea, nuca, caramel
Commonsense™ Arome si aromatizanti
 
Lactate proaspete fermentate
Functionalitate/AvantajProduse Danisco
Optimizarea texturii si stabilizarea structurii (consistenta, stabilitate, textura, cremozitate)GRINDSTED® SB Stabilizatori
GRINDSTED® ES Emulsifianti si stabilizatori
GRINDSTED® Pectina
GRINDSTED® LBG
Acidifiere si formarea compusilor de aromaCulturi YO-MIX™ pentru iaurt
Culturi CHOOZIT™ pentru branzeturi
Formarea de alcool CO2 si compusi de aromaGama Kefir
Efect probiotic in produsul finitHOWARU™ Probiotice
Medii de cultura pentru culturi de maiele
Fermentatie optimizata
Medii VIS-START®
Impiedicarea cresterii bacteriilor Gram pozitive de alterare
Extinderea duratei de pastrare
Nisaplin® antimicrobian natural
HOLDBAC™ Culturi de protectie
MicroGARD™
Impiedicarea cresterii drojdiei si mucegaiurilor
Extinderea duratei de pastrare
Natamax® antimicrobian natural
HHOLDBAC™ Culturi de protectie
MicroGARD™
Definirea aromei si gustuluiVanilie, lapte, frisca, ciocolata, fructe, miere, toffee, cafea, nuca, caramel
Commonsense™arome si aromatizanti
 
Milkshake
Functionalitate/AvantajProduse Danisco
Imbunatatirea incorporarii aerului
Controlul procesului de topire
Imbunatatirea rezistentei la topire
Consistenta fina si textura
Pastrarea consistentei
Cresterea intarziata a cristalelor de gheata
Cremozitate
CREMODAN® Emulsifianti si stabilizatori
DIMODAN® Monogliceride distilate
GRINDSTED® Emulsifianti si stabilizatori
GRINDSTED® PS Emulsifianti
GERMANTOWN™ Emulsifianti si stabilizatori
GRINDSTED® LBG
GRINDSTED® Caragenan
GRINDSTED® Alginat
MEYPRO® Guma Guar
MEYPROGEN® Emulsifianti si stabilizatori
RHODIGEL® Guma Xantan
Reducerea caloriilorLitesse® Polidextroza
Lactitol
Fructofin® Fructoza
Xilitol
MinolacTM Substituent de lapte praf
Inlocuirea grasimiiLitesse® Polidextroza
Continut mic de carbohidrati
Index glicemic scazut
Fara zahar/fara adaos de zahar/continut de zahar redus
Litesse® Polidextroza
Lactitol
Xilitol
MinolacTM Substituent de lapte praf
IndulcireFructofin® Fructoza
Zahar si zahar invertit
Non-cariogenicLitesse® Polidextroza
Xilitol
MinolacTM Substituent de lapte praf
Definirea aromei si gustuluiCommonsense™ Arome si aromatizanti. Vanilie, fructe, ciocolata, frisca, caramel, nuci.
Imbogatirea cu fibreLitesse® Polidextroza

Produse vegetale
Lactate de soia cu pH scazut
Functionalitate/AvantajProduse Danisco
Stabilizarea proteineilor
Vascozitate optimizata si consistenta
GRINDSTED® AMD Pectina
GRINDSTED® Stabilizatori
Acidifierea si formarea aromeiCulturi YO-MIX™ pentru iaurt
Culturi CHOOZIT™pentru branzeturi
Formarea de alcool, CO2 si aromaKefir D-range
Medii de cultura pentru culturi de maiele
Fermentatie optimizata
LMedii VIS-START®
Efect probiotic in produsul finitHOWARU™ Probiotice
Impiedicarea cresterii bacteriilor Gram pozitive de alterare
Extinderea duratei de pastrare
Nisaplin® antimicrobian natural
HOLDBAC™ Culturi de protectie
MicroGARD™
Impiedicarea cresterii drojdiei si mucegaiurilor
Extinderea valabilitatii
Natamax® antimicrobian natural
HOLDBAC™ Culturi de protectie
MicroGARD™
Definirea aromei si gustuluiVanilie, miere si numeroase arome de fructe

Lactate de soia cu pH neutru
Functionalitate/AvantajProduse Danisco
Stabilizarea emulsiei
Prevenirea separarii grasimii si prevenirea sedimentarii
Consistenta controlata si vascozitate
RECODAN™ Emulsifianti si stabilizatori
GRINDSTED® CL Caragenan
GRINDSTED® Guma Xantan
Continut redus de calorii
Indulcire controlata
Fructofin® Fructoza
Impiedicarea cresterii bacteriilor Gram pozitive de alterare
Extinderea duratei de pastrare
Nisaplin® antimicrobian natural
MicroGARD™
Impiedicarea cresterii drojdiei si mucegaiurilor
Extinderea valabilitatii
Natamax® antimicrobian natural
MicroGARD™
Definirea aromei si gustuluiVanilie, ciocolata, caramel, cafea, miere, nuca, numeroase fructe
Commonsense™Arome si aromatizanti

Deserturi neareate
Functionalitate/AvantajProduse Danisco
Textura optimizata si structura stabilizata (intarirea gelului, consistenta, cremozitate, textura, stabilitate, controlul vascozitatii pentru umpluturi, tixotropia pentru produsele multistrat)
Claritate (inghetata de fructe)
GRINDSTED® PF Stabilizatori
CREMODAN® Emulsifianti si stabilizatori
GRINDSTED® Caragenan CL
GRINDSTED® Caragenan CP
GRINDSTED® Caragenan CW
GRINDSTED® Alginat
GRINDSTED® Pectina
GRINDSTED® LBG
GRINDSTED® Guma Guar
GRINDSTED® Guma Xantan
MEYPRODOR®
Impiedicarea cresterii bacteriilor Gram pozitive de alterare
Extinderea valabilitatii
Natamax® antimicrobian natural
MicroGARD™
MaieleLitesse® Polidextroza
Continut redus de calorii
Indulcire controlata
Fructofin® Fructoza
Xilitol
Definirea aromei si gustuluiVanilie, ciocolata, caramel, cafea, miere, nuca, numeroase fructe
Commonsense™Arome si aromatizanti

Produse lactate proaspete fermentate
Functionalitate/AvantajProduse Danisco
Textura optimizata si structura stabilizata (consistenta, cremozitate, textura, cremozitate, stabilitate)GRINDSTED® SB Stabilizatori si emulsifianti
GRINDSTED® ES Stabilizatori si emulsifianti
GRINDSTED® Pectina
GRINDSTED® LBG
Acidifierea si formarea aromeiCulturi YO-MIX™pentru iaurt
Culturi CHOOZIT™pentru branzeturi
Formarea de alcool, CO2 si compusi de aromaKefir D-range
CEfect probiotic in produsul finitHOWARU™ Probiotice
Medii de cultura pentru culturi de maiele
Fermentare optimizata
Medii VIS-START®
Impiedicarea cresterii bacteriilor Gram pozitive de alterare
Extinderea duratei de pastrare
Nisaplin® antimicrobian natural
HOLDBAC™ Culturi de protectie
MicroGARD™
Impiedicarea cresterii drojdiei si mucegaiurilor
Extinderea duratei de pastrare
Natamax® antimicrobian natural
HOLDBAC™ Culturi de protectie
MicroGARD™
Definirea aromei si gustuluiVanilie, ciocolata, caramel, cafea, miere, diferite fructe.
Commonsense™ Arome si aromatizanti.